Побутовим споживачам

Яка корисна інформація є у рахунках за електроенергію?

ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" постійно удосконалює рахунки за спожиту електроенергію. Усе для того, щоб надати повну інформацію з питань електропостачання у зручному форматі. Паперові платіжки доставляють листоноші,  в електронному вигляді їх можна завантажити в особистому кабінеті та у мобільному застосунку "Е-Svitlo". На що варто звертати увагу – ділимося у нашому відеороз'ясненні.

У платіжках ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" розміщена уся необхідна інформація для клієнтів. Рахунок складається із кількох блоків. Зокрема, відображено обсяги споживання, нарахування, вже проведені платежі та розрахунки, що треба здійснити, а також канали комунікації з постачальником.

  1. РЕКВІЗИТИ ПЛАТІЖНОГО ДОКУМЕНТУ – номер рахунку і дата його формування 
  1. ДАНІ СПОЖИВАЧА 
  1. ОБСЯГИ СПОЖИВАННЯ 

 ІНФОРМАЦІЯ ПРО НАРАХУВАННЯ 

у рядку вказаний розмір боргу чи переплати на початок розрахункового періоду (місяця)

тут відображається сума до сплати відповідно до спожитого обсягу і діючого тарифу (*з урахуванням зонних коефіцієнтів, якщо клієнт користується приладом диференційованого обліку)

довідково в окремих рядках надається інформація про ринкову вартість електроенергії та послуг з її передачі та розподілу

відомості про перерахунки (донарахування/зняття) за послуги, надані постачальником у попередні періоди

сума коштів, яку споживач сплатив постачальнику протягом розрахункового періоду

остаточна сума, яку споживач перераховує постачальнику за надані послуги

Згідно з Правилами роздрібного ринку електроенергії, побутові споживачі мають оплачувати рахунки протягом 10 робочих днів з моменту отримання платіжки, але не пізніше 20 календарного дня після закінчення розрахункового періоду

сума часткової оплати, яка здійснюється споживачем до початку розрахункового періоду

  1. ДАНІ ПОСТАЧАЛЬНИКА 
  1. ДОВІДКОВА ІНФОРМАЦІЯ

Звертаємо увагу, що сплачувати за спожиту електроенергію необхідно щомісяця до 20 числа. Зручно розраховуватися через онлайн-сервіси: особистий кабінет на сайті ТОВ "ЕНЕРА СУМИ", мобільний застосунок "E-Svitlo", банківські додатки чи системи інтернет-платежів.

18.04.2023

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет