Побутовим споживачам

Скільки будемо платити за електроенергію з 1 квітня 2023 року?

Тарифи на електроенергію для населення залишаються без змін. Кабінет Міністрів України подовжив дію постанови від 5 червня 2019 р. № 483 "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов'язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії". Механізм ПСО працюватиме до 30 квітня цього року. До цього часу зберігаються і чинні тарифи на електроенергію для побутових споживачів. 

Ціна залежить від місячного обсягу споживання. Якщо він не перевищує 250 кВт·год, тариф зберігається на рівні 1,44 грн/кВт∙год. Ті, хто використовує більше електроенергії, і надалі сплачуватимуть по 1,68 грн за кіловат-годину. Фіксований тариф на електроенергію для населення також застосовують при розрахунках кількох категорій юридичних споживачів.

Нагадаємо, дія спецзобов'язань мала завершитися 30 жовтня 2022 року. Восени їх продовжили до кінця березня 2023 року зі збереженням чинних тарифів на електроенергію для населення.

28.03.2023

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет