Побутовим споживачам

Які наслідки очікують боржників за несплату комунальних послуг?

За електроенергію, станом на 01.07.2023, побутові споживачі заборгували перед ТОВ «ЕНЕРА СУМИ» 164 мільйони гривень. Для збору коштів постачальна компанія вживає заходи, зокрема передає справи боржників до суду. 

Уявлення людей про «списання боргів» або «заборону судитися у справах, пов’язаних з комунальними послугами під час воєнного стану» не відповідають дійсності. Зараз, на територіях, де відсутні активні бойові дії та окупація, підприємства, що надають комунальні послуги, мають законне право звертатись до суду і вимагати від боржників сплати. Такі процеси відбуваються за спрощеною процедурою.

У разі несплати заборгованості і судових розглядів, відомості щодо боржника з’являються в Єдиному реєстрі боржників, тож варто очікувати таких наслідків:

Як реструктуризувати борг, ми розповідаємо тут: https://sm.enera.ua/home/article/show/159

ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" цінує кожного клієнта. Дякуємо споживачам, які вчасно розраховуються за надані послуги. Жителям Сумської області, які мають фінансові проблеми або з інших причин не можуть оплачувати рахунки у встановлені терміни, радимо не накопичувати боргів і не доводити справу до суду. 

Використовуючи електроенергію для власних потреб, оплачуйте рахунок протягом 10 днів з моменту його отримання, але не пізніше 20 числа місяця. Для цього варто скористатися особистим кабінетом або мобільним застосунком "E-Svitlo", додатками банків, сервісами онлайн-платежів, звернутися до банківського чи поштового відділення. 

27.07.2023

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет