Діяльність компанії

Роз'яснення щодо графіків відключень

Шановні споживачі ТОВ «ЕНЕРА СУМИ»!

У зв’язку із запитами щодо можливих відключень електричної енергії, пояснюємо всі аспекти цього питання. Графіки погодинних відключень, які можна бачити на сайті АТ «Сумиобленерго», оновлюються кожного року, так було і до повномасштабного вторгнення.

«ГПВ вводяться в тому випадку, коли в енергосистемі України виникає дефіцит і необхідне розвантаження мереж, щоб уникнути аварійних ситуацій. Наразі вказівок про введення їх в дію на території Сумської області від НЕК «Укренерго» немає», - висвітлює пресслужба АТ «Сумиобленерго». 

Також за інформацією Міністерства енергетики України, зараз є всі необхідні ресурси для проходження опалювального зимового сезону без відключень електроенергії, але не виключені наслідки ворожих терористичних атак, які ніхто не може прогнозувати.

«Якщо й будуть відключення світла, то вони будуть наслідком атак на нашу енергосистему і матимуть тимчасовий характер», - міністр енергетики Герман Галущенко.

Задля уникнення перевантаження електромереж та запобіганню аварійних ситуацій, раціонально користуйтесь електричною енергією. Мінімізуйте споживання з 08:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00, а вмикайте потужні прилади вночі, наприклад, пральну машину або нагрівання бойлера.

02.10.2023

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет