Побутовим споживачам

Без переплат: як заощадити на оплаті за електроенергію?

Ми підготували кілька рекомендацій, які допоможуть вам зменшити витрати на оплату рахунків за світло.

• СПЛАЧУЙТЕ БЕЗ КОМІСІЇ

Розраховуйтеся за електроенергію через зручні сервіси без додаткових комісій. Це заощадить і час, і гроші.Наприклад, на вебсайті є зручна онлайн-форма. Опція "Сплачуй легко" дозволяє здійснити платіж, зробивши кілька кліків.

Як це працює? Читайте тут - https://sm.enera.ua/home/article/show/248.

• ВЧАСНО ПОДАВАЙТЕ ПОКАЗНИКИ

Дуже важливо у встановлені терміни інформувати про кількість спожитої електроенергії. Адже, щоб сформувати правильні рахунки, спершу треба чітко визначити обсяги використаних кіловат-годин.

Для цього споживачі мають передати показники лічильника протягом 2 останніх і 3 перших календарних днів місяця. Далі розподільча компанія надсилає дані постачальнику, який і розраховує суму до сплати. Це просте правило дозволяє уникнути нарахувань за середньодобовим споживанням і платити тільки за фактично використану електроенергію.

• ВСТАНОВІТЬ БАГАТОТАРИФНИЙ ЛІЧИЛЬНИК

Обладнайте оселю дво- або тризонним лічильником і платіть за світло менше. Оптимізувати витрати можна завдяки тарифам, диференційованим за періодами часу. Клієнти, які мають такі прилади обліку, користуються спеціальними коефіцієнтами і сплачують за зниженою ціною. Приміром, електроенергія спожита вночі для них вдвічі дешевша.

24.09.2024

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет