Побутовим споживачам

За програмою єПідтримка можна розрахуватися за електроенергію

З 14 лютого жителі Сумської області віком від 60 років можуть витратити кошти, нараховані за програмою єПідтримка, на оплату житлово-комунальних послуг. Про це повідомляють на сайті Кабінету Міністрів України.  

Здійснити оплату за допомогою інтернет-сервісів або в офлайн-режимі – просто. Обирайте зручний спосіб розрахунку і вчасно сплачуйте за використану електроенергію, щомісяця до 20 числа.

Нагадаємо, що відповідно до умов програми 1000 грн можуть отримати всі громадяни України від 14 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Офіційний старт програми відбувся 19 грудня 2021 року. Триватиме вона протягом року – до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів.

Як повідомляють на Урядовому порталі, на першому етапі отримання коштів відбуватиметься через додаток "Дія". На другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний механізм, над яким зараз працюють. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн форматі.

Докладніше про те, як працює програма єПідтримка, можна дізнатися за цим посиланням.

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет