Діяльність компанії

Інформуємо про купівлю-продаж електроенергії за "зеленим" тарифом в умовах воєнного стану

ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" повідомляє про настання форс-мажорних обставин.

Між ТОВАРИСТВОМ З ОБМЕЖЕНОЮ ВДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЕНЕРА СУМИ" та  споживачем, який має право продавати постачальнику універсальних послуг електричну енергію, вироблену з енергії сонячного випромінювання укладено договір про купівлі-продажу електричної енергії за "зеленим" тарифом приватним домогосподарством, який є додатком до Договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг (далі – Договір).

Відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні" введено воєнний стан на Україні із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.

Відповідно до п.3 ст. 14 Закону України "Про Торгово-промислові палати в Україні" № 671/97-ВР від 2 грудня 1997 року Торгово-промислова палата України засвідчує форс-мажорні обставини (обставини непереборної сили). Лист ТПП додається.

Так, Торгово-промислова палата України листом від 28.02.2022 року № 2024/02.0-7.1 засвідчила форс-мажорну обставину – агресію Російської Федерації проти України.

Відповідно до ч.4 ст. 219 Господарського кодексу України сторони зобов'язання можуть передбачити певні обставини, які через надзвичайний характер цих обставин є підставою для звільнення їх від господарської відповідальності у випадку порушення зобов'язання через дані обставини, а також порядок засвідчення факту таких обставин.

Відповідно до умов Договору інформуємо Вас про настання форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили).

Товариством будуть докладені всі зусилля для виконання своїх зобов'язань за Договором, але є обставини, на які ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" вплинути не має можливості.

Тому, у випадку порушення з боку Товариства своїх зобов'язань, просимо Вас не застосовувати заходи цивільно-правової відповідальності до Товариства.

Сподіваємося на взаємне порозуміння.

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет