Діяльність компанії

Чи вплинуть зміни податкового законодавства на ціну електроенергії?

Українські парламентарі ухвалили низку податкових змін, покликаних підтримати економіку в умовах воєнного стану. Однією з новел є надання права  на використання спрощеної системи оподаткування фізичним особам-підприємцям та юридичним особам-суб’єктам господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 10 мільярдів гривень.

 Разом з тим, платниками єдиного податку третьої групи не можуть бути суб’єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи-підприємці), які, зокрема, здійснюють виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів. Про це йдеться у пункті 9.3 підрозділу 8 розділу ХХ Перехідних положень Податкового Кодексу України. Відповідно до статті 215.1 ПКУ, до підакцизних товарів належить й електрична енергія.

Основною діяльністю ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" є торгівля електричною енергією, тому в розумінні вищезазначених змін до ПКУ, Товариство не може перейти на єдиний податок третьої групи і залишається платником податку на прибуток за основною (базовою) ставкою та податку на додану вартість. Отже, законодавчі зміни не вплинуть на ціну електричної енергії для споживачів.

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет