Побутовим споживачам

Відповіді на типові питання про постачання електроенергії в умовах воєнного стану

Як передавати показники лічильника, якщо поїхали в іншу область або за кордон? Чи розраховуватися за електроенергію у період війни? Надаємо детальні розяснення з цього приводу.

Чи потрібно передавати показники електролічильника під час війни?

Споживачі повинні щомісяця передавати покази, аби сплачувати тільки за фактично спожиту електроенергію. Це можна зробити через:

Ми виїхали з оселі на період війни, чому за нашою адресою надходять рахунки?

Якщо клієнти не повідомляють показники лічильника, то нарахування здійснюються на основі даних про середньодобове споживання. Тоді сума до сплати не співпадає із нарахуваннями за фактично використану електроенергію. Для проведення перерахунку варто передати актуальні дані.

Що нам робити, якщо немає можливості зняти показники лічильника?

Якщо немає можливості повідомити поточні показники, то передайте дані, які ви зафіксували востаннє.

Чи оплачувати рахунки за електроенергію під час війни?

Вчасна оплата за електроенергію – це стабільна робота енергосистеми, закупівля матеріалів для відновлення мереж, оплата праці енергетикам. Закликаємо клієнтів за можливості вчасно сплачувати рахунки у воєнний час, щоб не накопичувати заборгованості та в подальшому уникнути проблем з розрахунками.

Як оплатити рахунок за світло?

Розрахуватися за світло можна у стаціонарних пунктах прийому платежів: у касах банків, поштових відділеннях, через платіжні термінали, або онлайн за допомогою сервісів інтернет-розрахунків. 

Є додаткові питання? Телефонуйте до кол-центру або звертайтеся у ЦОК.

 

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет