Побутовим споживачам

Відключення електроенергії: як знайти свій будинок у графіку

У Сумській області продовжують діяти графіки погодинних відключень. У разі потреби, крім планових знеструмлень додатково застосовують аварійні. Заходи стабілізації енергосистеми необхідні, щоб уникнути дефіциту та перевантаження мереж. Ми підготували добірку питань-відповідей, які допоможуть споживачам розібратися в темі.

ДЕ ЗНАЙТИ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ЗНЕСТРУМЛЕННЯ ЗА СВОЄЮ АДРЕСОЮ?

Треба перейти до розділу "Побутовий споживач", обрати свій особовий рахунок і скористатися функцією "Відключення", міститься інформація про адреси знеструмлень.

Відкрити розділ "Відключення". На цій сторінці зазначені дати, час і послідовність погодинних відключень в Сумах та Сумській області.

Користуйтеся винятково графіками, розміщеними в особистому кабінеті "E-Svitlo" та офіційному сайті АТ "Сумиобленерго".

ЯК РОЗІБРАТИСЯ У ГРАФІКУ?

Графіки погодинних відключень передбачають:

∙ 2 черги – по Сумській області;

∙ 4 черги – по місту Суми.

Кожен споживач може знайти інформацію про свій населений пункт та адресу, а також час відключення.

Крок 1: Визначте номер черги, до якої належить ваш населений пункт або вулиця. Для цього в обліковому записі особистого кабінету натисніть кнопку "Відключення" .

Деякі вулиці є одночасно в кількох чергах. Щоб зрозуміти, коли знеструмляться саме ваш будинок, порівняйте час можливої відсутності світла, вказаний у графіку, з фактичними годинами відключення.

Крок 2: Зверніть увагу, що часовий проміжок відсутності електроенергії залежить від того, у який день застосовують графік погодинних відключень – парний чи непарний. 

Якщо бачите свій населений пункт або вулицю у кількох чергах одночасно – не хвилюйтесь! Відключення стосуються різних будинків.

ЧОМУ ВІДКЛЮЧЕННЯ ВІДБУВАЮТЬСЯ НЕ ЗА ГРАФІКОМ?

ПрАТ "НЕК "Укренерго" забезпечує баланс виробництва і споживання електроенергії та потужності енергосистеми України в режимі реального часу. Коли необхідно стабілізувати енергосистему, Укренерго надає розпорядження операторам системи розподілу (обленерго) застосувати обмеження електроенергії.

Оператори системи розподілу на такі випадки склали графіки погодинних відключень, за якими мають відбуватися знеструмлення. Тривалість відключення для кожної черги – орієнтовно 2 години. Якщо цього недостатньо, вводять графіки аварійних відключень. У разі їх запровадження, електроенергію можуть вимикати раніше запланованого часу, а обмеження споживання тривати довше.

Також час відключень може збільшуватися у зв’язку переміщенням оперативних бригад АТ "Сумиобленерго" до енергооб’єктів для проведення необхідних перемикань. Крім того, під час повітряної тривоги працівники компанії не можуть працювати на енергооб’єктах, адже об’єкти критичної інфраструктури перебувають під постійними атаками ворога.

Свідомий підхід до використання електроенергії допоможе не допустити тривалих відключень!

Радимо жителям Сумщини завчасно заряджати пристрої та не вмикати енергоємні побутові прилади у пікові періоди споживання, зокрема, зранку з 8:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00.

08.11.2022

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет