Діяльність компанії

"Свобода у нас в крові": співробітники ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" здали кров на потреби Збройних Сил України

Працівники ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" організували колективну здачу крові для українських військових. Благодійну акцію провели напередодні 9-ої річниці Революції Гідності.

Інженер ІІ категорії Сумського центру обслуговування клієнтів Ірина ОВСЮКОВА – один із постійних волонтерів обласного центру служби крові. Вперше здала плазму в червні 2020 року.

Тоді ми долучилися до участі в акції "Подаруй світло надії". Здавали кров і плазму для онкохворої малечі. Тепер спільні донації – корпоративна традиція, яку щоразу підтримує все більше співробітників ТОВ "ЕНЕРА СУМИ". Нині активно допомагаємо військовослужбовцям ЗСУ, - говорить Ірина Овсюкова.

У СОЦСК зазначають, що стале формування запасів донорської крові та її компонентів є запорукою національної безпеки та обороноздатності країни, особливо в умовах воєнного стану. Медики наголошують, що не варто боятися, адже процедура безболісна.

Існує багато міфів, які лякають потенційних донорів. Когось жахають джгути і голки. Чимало людей бояться підхопити якусь інфекцію, адже не знають, що використовуються одноразові інструменти. Вивчіть тему, розпитайте про нюанси у знайомих, які вже мають донорський досвід, і страх зникне. Я вирішила здати кров, бо хочу, щоб якомога більше бійців повернулися з фронту живими, - ділиться враженнями від першої донації начальниця відділу по роботі з персоналом Вікторія ТОКМАНЬ. 

Війна створює нові виклики: кров щодня необхідна, аби рятувати поранених захисників і лікувати цивільних пацієнтів. Тому українці в тилу мають надійно тримати донорський фронт і допомагати формуванню в країні запасу безпечної і якісної крові.

До слова, кожен, хто бажає задонатити кров, може зареєструватися на "ДонорUA" і чекати повідомлення чи запланувати кроводачу на зручну дату самостійно. Попри різні національності, групи й резуси, у нас одна кров – українська, вона може воювати та перемагати. Стань донором.  

Не зволікайте! Підтримуйте ЗСУ, робіть свій внесок у перемогу!

17.11.2022

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет