Діяльність компанії

Зонний облік: економія енергоресурсів і сімейного бюджету

ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" продовжує інформаційно-розяснювальну кампанію з енергозбереження "Активуй економ режим – допоможи країні". Цього разу розповідаємо про багатотарифні лічильники і як їх власники можуть заощадити електроенергію і кошти.

Звичайні лічильники фіксують загальний обсяг використаної електроенергії. Диференційовані прилади дозволяють вести облік окремо за різним періодом часу. Їх програмують на дві або три зони. У такий спосіб можна збалансувати споживання з користю для енергосистеми і власного гаманця.

Перехід на диференційований облік електричної енергії суттєво зменшує навантаження на мережі. А ще це вигідно для споживача, якщо більшістю енергоємних приладів, наприклад, бойлером, пральною машиною чи обігрівачем, він користуєтеся вночі. Із двотарифним лічильником споживач економить завжди, бо за електроенергію, використану з 23:00 до 7:00, сплачує вдвічі дешевше.

Якщо за місяць використовуєте до 250 кВтгод, у нічний час кіловатгодина коштуватиме 72 коп., при споживанні більше 250 кВтгод – 84 коп.

Для переходу на тризонний облік електроенергії потрібно насамперед переглянути свої побутові звички і чітко спланувати графік споживання.  У пікові години, з 8:00 до 11:00 та з 20:00 до 22:00, електроенергія коштує на 50% дорожче, вночі споживач отримує 60% знижки від стандартної ціни. В інші години доби (напівпіковий час) застосовується стандартний тариф.

Нагадаємо, діюча ціна на електроенергію для населення зберігається до 31 березня 2023 року. Ознайомитися із фіксованим тарифом і коефіцієнтами для багатозонних лічильників можна на нашому вебсайті.

 

13.02.2023

Сплачуй легко

Особистий кабінет