Діяльність компанії

Збережи світло: обміняй старі лампи на енергоощадні

За даними НЕК "Укренерго", на потреби допомогосподарств іде 40% енергії. Одним з основних джерел підвищеного навантаження на електромережі є лампи розжарювання, які в середньому використовують майже у 8 разів більше електроенергії, ніж світлодіодні. Щоб створити сприятливі умови для ефективного енергоспоживання населенням, в Україні запустили програму безкоштовного обміну ламп.

Програма обміну ламп стартувала наприкінці січня. Зараз послуга доступна в усіх містах та селищах міського типу, крім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій.

ЯК ОБМІНЯТИ ЛАМПИ

Взяти участь у проєкті можуть всі громадяни України віком від 18 років. При собі треба мати паспорт, ідентифікаційний код і 5 справних ламп розжарювання. Обмін відбувається двома способами: за попереднім замовленням і без нього.

СПОСІБ №1

- авторизуйтеся у додатку "Дія";

- у меню "Послуги" оберіть "Обмін лампочок";

- укажіть:

Далі – прийде сповіщення про готовність до видачі. Лампи будуть зберігатися у відділенні п’ять робочих днів після отримання підтвердження із застосунку "Дія". Якщо людина не забрала замовлення упродовж цього часу, воно анулюється.

СПОСІБ №2

Без попереднього замовлення у "Дії" лампи обміняють лише за їх наявності. Для цього потрібно:

- прийти в обране відділення;

- показати документи;

- отримати 5 LED-ламп замість старих.

За підрахунками фахівців, перехід на такий тип ламп знизить споживання електроенергії на 7-10% в моменти пікового навантаження. Це допоможе суттєво скоротити дефіцит електроенергії в системі.

Програма підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, АТ "Укрпошта" в усіх регіонах України (за виключенням тимчасово окупованих територій та Автономної Республіки Крим). Нова програма, фінансована ЄС, є складовою підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту. 

14.02.2023

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет