Юридичним споживачам

ТОВ «ЕНЕРА СУМИ» закликає не зволікати з оголошенням закупівлі на електричну енергію на 2024 рік

 
Щороку уповноважена особа споживача електричної енергії готує тендерну документацію для її закупівлі задля забезпечення безперервного процесу електроживлення підприємства. Для регламентації процесу постачання електричної енергії та захисту прав споживачів і постачальників затвердженні Правила роздрібного ринку електричної енергії (ПРРЕЕ) та ряд інших нормативно-правових документів. Оскільки станом на сьогодні набули чинності шістнадцяті зміни до Постанови КМУ від 12.10.2022 №1178 "Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі", на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування" (далі – Особливості), уповноваженим особам необхідно підготувати тендерну документацію для зменшення ризиків оскарження закупівлі у разі проведення відкритих торгів з Особливостями, тому що оскарження чи безліч запитань від учасників можуть сповільнити процес проведення закупівлі або ж взагалі можуть призвести до її скасування.
 
Законом з урахуванням Постанови № 1178 не встановлено обов’язку замовника складати та затверджувати річний план закупівель на підставі кошторису, фінансового плану, плану асигнувань, плану використання бюджетних коштів тощо, тому проводимо торги, попередньо зробивши моніторинг ринку, на очікувану вартість, зазначивши, що закупівля проводиться для потреб 2024 року і вже потім, за потреби, можна зменшити суму договору. Враховуючи вищезазначене, ЗАРАЗ – найкращий період для публікації закупівлі в умовах сьогодення.
 
Зауважимо, що бюджетні установи або організації з договірною потужністю до 50 кВт можуть отримувати електроенергію не тільки за вільними цінами, а й на умовах універсальної послуги. Відповідно до підпункту 5 пункту 13 Особливостей, такий споживач має право укласти прямий договір без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівель товару.
 
ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" – єдиний постачальник універсальних послуг у Сумській області. Тариф на послуги ПУП затверджує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Актуальні ціни оприлюднено на сайті компанії https://sm.enera.ua/el/tariff у розділі "Електроенергія" – "Тарифи" – "Бізнес ПУП".
 
ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" Ваш надійний постачальник! Бажаємо вдалих закупівель! Дякуємо, що Ви з нами 💙💚

30.11.2023

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет