Діяльність компанії

Мовний інтенсив: онлайн-навчання з української мови для співробітників ТОВ "ЕНЕРА СУМИ"

Працівники енергопостачальної компанії взяли участь у курсах "Професійна мовленнєва комунікація  фахівців енергетичної галузі". Мета навчання – підвищити рівень володіння фахівцями державною мовою, удосконалити мовнокомунікативні уміння і навички,  дотримуватись в усному й писемному діловому та повсякденному спілкуванні норм сучасної української літературної мови.

Інтерактивні заняття проводили викладачі кафедри української мови і літератури Сумського державного педагогічного університету імені А.С.  Макаренка: доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри Олена Семеног і кандидат філологічних наук, доцент Ольга Рудь. Педагоги підготували програму навчання з урахуванням специфіки діяльності підприємства та фахової термінології. Учасники занять розглянули особливості застосування офіційно-ділового стилю української мови згідно з оновленим правописом.

Повномасштабне вторгнення росії 24 лютого 2022 року ще більшою мірою  утвердило українську мову як державну. Захищаючи українську мову, ми захищаємо свою ідентичність. Сприяють в опануванні та підвищенні рівня  володіння українською мовою фахівців різноманітні професійно орієнтовані курси, - наголосила Олена Семеног.

Лектори розповіли про основні правила писемного та усного ділового спілкування,  а також підготовку різних видів ділових листів відповідно до орфоепічних, орфографічних, лексичних, граматичних, пунктуаційних, стилістичних норм української мови.

Наші працівники щодня оформлюють ділові папери, працюють з численними документами, спілкуються зі споживачами та партнерами компанії. Поліпшення рівня володіння державною мовою увиразнить ділове листування, консультування  клієнтів. Добре, коли не відчуваєш мовного бар’єру,  - зауважила  директор ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" Ірина Лошак.  

Заняття, зокрема, за темами розділу "Культура професійної комунікації" спрямовували на формування комунікативних якостей мовлення фахівців: правильність, точність, логічність, виразність, доречність; акцентували значну увагу на  мовленнєвий і професійний етикет. 

Володіння культурою ділового спілкування сприяє встановленню і розвитку відносин співробітництва і партнерства між колегами, керівниками і підлеглими, партнерами і конкурентами, визначають їх  ефективність, - переконана Ольга Рудь.

Робота зі споживачами та контрагентами вимагає постійного покращення рівня мовної грамотності та мовнокомунікативної компетентності. Організувати навчання для працівників ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" вирішили у зв’язку з необхідністю удосконалити практичні навички з використання мовних норм в усному і писемному мовленні професійного спілкування, - зазначила начальник відділу по роботі з персоналом ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" Вікторія Токмань.

Підсумкове заняття засвідчило, що завдяки інтерактивним вебінарам працівники ТОВ "ЕНЕРА СУМИ"  підвищили рівень володіння українською мовою, опанували  інструменти успішної ділової комунікації, якими послуговуватимуться у щоденній роботі. 

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет