Діяльність компанії

На базі ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" провели заняття з питань цивільного захисту

Співробітники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Сумської області роз’яснили працівникам енергопостачальної компанії порядок дій в умовах особливого періоду.

Захід проходив у форматі Skype-конференції. Відтак взяти участь змогли не тільки працівники головного офісу, а й фахівці центрів обслуговування клієнтів з різних районів Сумщини.

Ми турбуємося про безпеку персоналу та відвідувачів центрів обслуговування клієнтів. У разі оголошення повітряної тривоги прийом споживачів призупиняється. Як працівники, так і клієнти мають пройти до найближчого укриття. Кожен повинен розуміти, як реагувати у випадку виникнення тієї чи іншої загрози воєнного характеру, а також злагоджено діяти в умовах надзвичайної ситуації. Саме для вдосконалення знань організували заняття з питань цивільного захисту, - зазначив заступник директора ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" Сергій ЦИБУЛЬНЯК.

Учасникам онлайн-навчання розповіли про способи інформування і оповіщення населення щодо виникнення надзвичайних ситуацій, алгоритм дій у разі спрацювання сигналу "тривога", порядок укриття громадян у захисних спорудах.

Не варто ігнорувати сигнал "Повітряна тривога!". Якщо поблизу відсутнє бомбосховище або ви залишаєтесь у приміщенні з інших причин, ховайтеся за двома глухими стінами: перша бере на себе удар, друга – захищає від уламків і осколків. Для того, щоб за необхідності правильно і швидко зреагувати, потрібно володіти базовими знаннями, які допоможуть убезпечити себе і скоординувати дії оточуючих, - наголосив старший викладач Сумських курсів цивільного захисту і безпеки життєдіяльності Михайло КУРИЛО.

Також нагадали, як поводити себе під час артилерійських обстрілів або ракетних бомбардувань чи у випадку застосування ворогом хімічної, біологічної, ядерної зброї.

Що робити при ракетному ударі, обстрілах чи хімічній атаці, як розпізнавати отруйні гази та використовувати засоби індивідуального захисту і що може їх замінити – вся ця інформація може знадобитися у будь-який момент. Сподіваюся, здобуті знання не доведеться застосовувати на практиці. Проте, не забуваймо, що в державі війна і ворог щодня нагадує нам про це. Важливо не втрачати пильність, не нехтувати власною безпекою і постійно поліпшувати навички, які можуть врятувати життя, - говорить фахівець з публічних закупівель відділу по роботі на конкурентному ринку Олена ЛІЗОГУБ.

Крім того, працівникам компанії нагадали про правила поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів і надання домедичної допомоги постраждалим.

08.11.2022

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет