Діяльність компанії

Енергетики вчилися надавати домедичну допомогу

Працівникам ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" розповіли порядок дій при кровотечі, опіках або зупинці дихання, а також, як опанувати себе в екстремальній ситуації та зробити все можливе для порятунку життя до прибуття швидкої. Організували заняття за підтримки управління молоді та спорту Сумської обласної військової адміністрації. Провели навчання волонтери Громадського фонду "Суми".


Для того, щоб швидко зорієнтуватися і за необхідності допомогти самому собі чи іншим, потрібно регулярно тренуватися.

 

 

Кожному треба вміти надавати домедичну допомогу – це знання, які не завадять в мирний час, а надто під час війни. Особливо жителям прикордонних населених пунктів і областей, де постійні обстріли. Такий експрес-курс - можливість спробувати застосувати теорію на практиці. Ми вчилися правильно і швидко накладати турнікет, зупиняти кровотечу за допомогою підручних засобів, тампонувати рану і навіть заспокоювати себе, - розповіла начальниця відділу по роботі на конкурентному ринку ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" Юлія ТКАЧЕНКО.

Інструктори ж наголошують, коли ви хочете комусь допомогти, не варто забувати про власну безпеку.

Спочатку потрібно оцінити ситуацію довкола. Не біжіть в охоплений полум’ям будинок, якщо він зруйнований чи пошкоджений частково, подивіться, чи немає загрози обвалу. Пропонуйте допомогу лише тоді, коли самі в безпеці. Якщо людина поранена і необхідно зупинити кровотечу, обов’язково користуйтеся медичними рукавичками, - зауважила методистка КУ СОР "Сумський обласний центр відпочинку, оздоровлення, туризму та військово-патріотичного виховання", волонтерка Громадського фонду "Суми" Крістіна ХУССЕЙН.

За словами волонтерів, усе почалося із тренінгів для військових. Навчання для цивільних запустили кілька місяців тому. Опанувати базові навички надання домедичної допомоги можуть всі охочі. Детальна інформація про умови участі є на офіційній сторінці Громадського фонду "Суми" у фейсбуці.

19.08.2022

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет