Побутовим споживачам

У вересні стартувала кампанія з відключення боржників від електропостачання

З 20 серпня 2021 року набрав чинності Закон України, який скасовує заборону на відключення електроенергії побутовим споживачам через заборгованість. Надання житлово-комунальних послуг не припинятимуть в період дії "червоного" рівня епідеміологічної небезпеки в регіоні та протягом 30 днів після його завершення.

ВАЖЛИВІ ЗАКОНОДАВЧІ НЮАНСИ

ПРИПИНЕННЯ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ БОРЖНИКАМ У ДЕТАЛЯХ

За інформацією відділу по роботі з споживачами електроенергії ТОВ "ЕНЕРА СУМИ", більше 100 тисяч cпоживачів несвоєчасно або не повністю розраховуються за надані послуги. Загальна заборгованість жителів області становить понад 30 мільйонів гривень, без нарахувань за серпень.

Наразі Сумщина перебуває в "зеленій" карантинній зоні, тому ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" направляє боржникам попередження про припинення електропостачання.

Якщо споживачі не вирішують питання заборгованості, постачальна компанії ініціює процедуру відключення, а оператор системи розподілу проводить знеструмлення обєктів.  

Уже близько 250 побутових споживачів отримали попередження, більше 70 з них відключено від електропостачання.

ВІДНОВЛЕННЯ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ

Закликаємо споживачів сумлінно оплачувати рахунки за електроенергію, щоб уникнути відключення і додаткових витрат!

Для відновлення електропостачання потрібно не тільки погасити борг, а й оплатити повторне підключення.

Про усунення причин відключення ініціатор цієї процедури повідомляє оператора системи розподілу в день отримання такої інформації. Відновлення електроживлення здійснюється протягом 3 робочих днів у містах та 5 робочих днів у сільській місцевості.

 Турбота про затишок у оселях – це вчасні розрахунки за електроенергію!

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет