Діяльність компанії

Співробітникам ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" розповіли, як залишатися "в ресурсі" і зберегти працездатність під час війни

Днями працівники енергопостачальної компанії взяли участь в тренінгу "Емоційне вигорання під час війни та методи саморегуляції особистості". Корпоративне навчання провела психологиня Анастасія ТОМІНА.

Сьомий місяць поспіль українці адаптуються до нових реалій в умовах повномасштабного вторгнення рф. Кожен з нас від початку війни перебуває у стресі. Страх за своє життя і безпеку рідних, щоденні емоційні гойдалки, невизначеність, переживання, які травмують, біль - усе це провокує погіршення здоров’я і зниження професійної ефективності.  

Від стабільного психоемоційного стану співробітників залежить їхня ініціативність та якість виконання посадових обов’язків. Саме тому ми піклуємося про створення сприятливого клімату в колективі. Персонал ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" працює в умовах жорстких дедлайнів, високих вимог і рівня відповідальності. Для того, щоб працівники компанії не втрачали мотивації й зберігали спроможність швидко та результативно вирішувати робочі питання, організували онлайн-курс, спрямований на підтримку і розвиток емоційної стійкості, - наголосив заступник директора ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" Сергій ЦИБУЛЬНЯК.

"Енергія і сили "на нулі"? Фізичне та моральне виснаження можуть свідчити про емоційне вигорання. Особливо схильні до нього люди, робота яких пов’язана зі спілкуванням. Тим більше, коли потрібно постійно бути на зв’язку з рідними, друзями, вислуховувати інших і стежити за новинами. Втома і роздратування впливають не лише на ваше самопочуття, а й на стосунки в родині та клімат у колективі, - говорить Анастасія ТОМІНА.

За словами психологині, немає універсальних рекомендацій для попередження і подолання стану психоемоційного виснаження. Разом з тим фахівці надають базові поради, які допоможуть залишитися "в ресурсі" і зберегти працездатність.

Для відновлення енергетичних ресурсів важливо дбати про якісний сон. Якщо відчуваєте прилив тривоги чи роздратування, зробіть перерву на чай, каву або приємну бесіду. Потребуєте повного перезавантаження – візьміть відпустку. Для того, щоб залишатися сконцентрованим і ефективно виконувати робочі завдання, плануйте свій день і обов’язково нагадуйте собі про власні досягнення. Знайдіть персональний рецепт для зняття напруги, який допоможе звільнитися від негативних емоцій і зарядися позитивом, - розповіла психологиня.

Наша професійна діяльність – це насамперед інтенсивна комунікація, тому вкрай важливо вчасно піклуватися про ресурси, що сприятимуть плануванню збалансованого робочого графіка. Емоційне вигорання краще попередити, а не шукати потім шляхи його подолання. Під час тренінгу нам розповіли про основні маркери, які дозволяють розпізнати синдром постійного виснаження ще на початковій стадії та надали кілька порад для самодопомоги, - додала інженер Сумського центру обслуговування клієнтів Аліна БІЛОЦЕРКОВЕЦЬ.

Нагадаємо, напередодні для працівникам ТОВ "ЕНЕРА СУМИ" розповіли, як діяти в умовах надзвичайної ситуації та вчили надавати домедичну допомогу.

 

23.09.2022

Сплачуй легко

ЕНЕРГО
ПРЕМІЯ

Особистий кабінет